Яким повинен бути правильний сніданок?

f

Одні переконують нас, що кращим рішенням на сніданок буде вівсянка, інші наполягають, що омлет з білків – ось справжнє диво і порятунок від голоду. Єдиної думки на цей рахунок не існує. Є тільки одна точка дотику – це те, що на сніданок не варто їсти швидкі вуглеводи. Найгірше, що ви можете зробити для свого організму – це з’їсти зранку круасан і випити кави. Чому? Підшлункова залоза автоматично реагує на кожний прийом їжі, а у відповідь, коли надходять в організм вуглеводи виробляє гормон інсулін. Чим більше вуглеводів, тим більше інсуліну, який для підшлункової залози становить серйозну проблему. Від швидких вуглеводів інсулін швидко піднімається і потім же швидко падає. Рівень цукру в крові негайно підскочить, що звичайно, призведе до підвищення енергійності, але на короткий проміжок часу.

Пам’ятайте: швидкі скачки = швидкі падіння. Ці коливання можуть проявитися у вигляді голоду, який ми можемо відчути буквально через годину або дві після такого сніданку. Вівсяні пластівці відносяться до повільних вуглеводів. Здається, ніби немає більш правильного і смачного сніданку, ніж цей, але ця думка не зовсім коректна. Після вживання злаків голод настане через дві-три години. Крім того, багато людей, які вживають тільки крупи або велику кількість повільних вуглеводів вранці, незабаром відчувають сонливість, падіння енергії і уповільнення розумової діяльності. Виходить, що вуглеводи не найкращий варіант для сніданку.

❗Правильна відповідь – сніданок, багатий білками і жирами. Здорові жири не повинні вас лякати, адже вони є одними з найбільш корисних елементів раціону. Вони знаходяться в оліях та авокадо. А ось ідеальним джерелом білка на ранок можуть бути яйця, риба, курка або індичка. Вегетаріанці завжди можуть знайти рослинні джерела білка в грибах і бобових.

Оптимальний варіант сніданку це яєчня з авокадо🍳 або омлет зі шпинатом. До речі, ви можете сміливо доповнити комбінацію з яєць та овочів шматочком хліба. Шукаєте корисну альтернативу? Тоді придивіться до цільнозернового борошна.